Gratis verzenden vanaf € 75.-

Ophalen of verzenden

5 -7 dagen verwerkingstijd

Slim ontwerp:
dunne randen,
sterke resultaten!

Welkom bij onze blog, waar we je graag meenemen achter de schermen van onze zelfgemaakte koekuitstekers. Bij Smoofty draait alles om het creëren van unieke en functionele tools voor bakliefhebbers. We zijn trots om onze uitstekers en stempels te presenteren, die niet alleen zijn ontworpen met aandacht voor detail, maar ook met zorg voor het milieu en jouw gezondheid. Benieuwd naar wat onze uitstekers zo bijzonder maakt? Lees dan snel verder!

PLA: het duurzame alternatief

Onze koekuitstekers en stempels worden met liefde en precisie zelfgeprint met behulp van een 3D-printer. Een cruciaal aspect van ons ontwerp is het gebruik van hoogwaardig materiaal: PLA (polylactic acid). Dit materiaal staat bekend om zijn voedselveiligheid en biologische afbreekbaarheid, waardoor het niet alleen veilig is voor gebruik met voedsel, maar ook vriendelijk voor onze planeet.

PLA, ook wel bekend als polymelkzuur, wordt geproduceerd uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals maiszetmeel of suikerriet. Het is biologisch afbreekbaar, biocompatibel en wordt beschouwd als een duurzaam alternatief voor traditionele plastics op basis van petroleumchemicaliën. Door te kiezen voor PLA als ons materiaal, dragen we bij aan een circulaire economie en verminderen we onze ecologische voetafdruk.

Het unieke karakter van onze uitstekers

Een belangrijk aspect van onze uitstekers is de doordachte vormgeving. Onderaan hebben we gezorgd voor een fijn randje dat een perfect evenwicht biedt tussen stevigheid en moeiteloos snijden door zowel koekjesdeeg als fondant. Hierdoor krijg je altijd een perfecte vorm zonder gedoe.

Daarnaast hebben we extra aandacht besteed aan het handvat van de uitstekers. Een verbreding aan de bovenkant zorgt niet alleen voor gemakkelijke hantering, maar ook voor extra stevigheid tijdens het gebruik om vervorming te voorkomen.

Wat onze uitstekers echt uniek maakt, is het feit dat elke uitsteker is voorzien van duidelijke maataanduidingen en benamingen. Dit betekent dat je gemakkelijk kunt zien welke uitsteker je in handen hebt, wat het proces van selecteren en gebruiken aanzienlijk vereenvoudigt. Hoewel onze maat XS-uitstekers te klein zijn om een naam op te drukken, is de maat nog steeds duidelijk aangegeven.

Het gemak van onze stempels

Onze stempels passen naadloos in onze koekuitstekers, waardoor het gebruiksgemak aanzienlijk wordt verbeterd. Door de combinatie van stempels en uitstekers bereik je moeiteloos perfecte resultaten, terwijl ze ook nog eens minder ruimte innemen bij het opbergen.

Om onze stempels nog veelzijdiger te maken, bieden we de optie om op aanvraag handvatten toe te voegen. Of je nu de voorkeur geeft aan het indrukken van de stempels in het deeg/rolfondant of de rolfondant rechtstreeks over de stempels te rollen, we bieden voor elk wat wils. Mocht je twijfels hebben over welke optie het beste bij jouw behoeften past, geen zorgen. Je kunt er altijd voor kiezen om de handvatten apart te bestellen en deze later zelf te bevestigen. Zo kun je thuis op je gemak beslissen of je ze wilt gebruiken of niet.

Heb je na het lezen van onze blog zin gekregen om onze koekuitstekers en stempels te bekijken? Neem zeker een kijkje in onze webshop, waar we een assortiment aanbieden van verschillende koekuitstekers en stempels. We streven ernaar om ons assortiment regelmatig uit te breiden, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken!

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat er achter de schermen gebeurt! Ontdek als eerste ons nieuwste assortiment en blijf op de hoogte van aanbiedingen en speciale updates. We delen graag onze reis met jou!

Scroll naar boven