Gratis verzenden vanaf € 75.-

Ophalen of verzenden

5 -7 dagen verwerkingstijd

Onderhoudstips:
langere levensduur door koekuitsteker onderhoud!

Welkom terug, bakliefhebbers! Bij het creëren van de perfecte koekjes is het juiste gereedschap essentieel, en daarom zijn jouw koekuitstekers van onschatbare waarde. Om ervoor te zorgen dat ze altijd klaar zijn voor gebruik en in topconditie blijven, delen we hier een belangrijke tip voor koekuitsteker onderhoud. Eén van de grootste boosdoeners die de levensduur van je koekuitstekers kunnen verkorten? Hitte.

Waarom zijn onze uitstekers gevoelig voor hitte?

Op de foto zie je drie koekuitstekers, elk met hun eigenaardigheden.

Onze koekuitstekers zijn gemaakt van een biologisch afbreekbaar materiaal, polylactic acid (PLA). Hoewel dit milieuvriendelijk is, maakt de lagere hittebestendigheid van PLA het gevoeliger voor vervorming bij hogere temperaturen. Dit betekent dat ze niet vaatwasserbestendig zijn. Onthoud, deze uitstekers zijn niet van mindere kwaliteit; het is een bewuste keuze voor een groenere wereld. Handwas is de sleutel tot behoud!
Hieronder demonsteren we wat er gebeurd.

Normale uitsteker in perfecte staat

Een glanzend voorbeeld van een goed onderhouden koekuitsteker! Dit is hoe je favoriete keukengereedschap eruit hoort te zien – klaar voor elk bakavontuur.

Op de foto zie je een perfecte uitsteker, geen vervorming, dankzij het nauwkeurig opvolgen van de tips voor koekuitsteker onderhoud.
Uitsteker uit de vaatwasser
(licht vervormd)

Let op de subtiele vervorming na een bezoek aan de vaatwasser. Hoewel het verleidelijk kan zijn om schoonmaakgemak te kiezen, kan warmte de vorm van je uitstekers beïnvloeden.

Op de foto zie je een uitsteker die uit de vaatwasser komt; hierdoor is de uitsteker licht vervormd, als gevolg van het niet opvolgen van de tips voor koekuitsteker onderhoud.
Uitsteker in kokend water
(volledig vervormd)

Een belangrijke les in wat niet te doen! Deze uitsteker onderging een volledige transformatie na een bad in kokend water. Hieronder bekijken we met behulp van filmpjes wat er gebeurt met de uitsteker wanneer deze wordt blootgesteld aan warm water.

Op de foto zie je een uitsteker die uit kokend water komt; hierdoor is de uitsteker volledig vervormd, als gevolg van het niet opvolgen van de tips voor koekuitsteker onderhoud.
100 graden

In dit filmpje testen we de koekuitsteker door deze onder te dompelen in water van 100 graden. Direct bij contact verliest de uitsteker zijn stevigheid en kan gemakkelijk vervormd worden.

65 graden

Hier dompelen we de koekuitsteker onder in water van 65 graden. Hoewel het langer duurt, begint de uitsteker zijn stevigheid te verliezen bij deze temperatuur.

 
 
55 graden

Nu testen we de koekuitsteker in water van 55 graden. Ook hier duurt het even voordat de stevigheid begint af te nemen.

45 graden

Ten slotte plaatsen we de koekuitsteker in water van 45 graden. Deze temperatuur lijkt geen invloed te hebben op de stevigheid van de uitsteker. Het is belangrijk om de koekuitsteker niet aan hogere temperaturen dan 45 graden bloot te stellen.

 
 

Heb je na het lezen van onze blog zin gekregen om onze koekuitstekers en stempels te bekijken? Neem zeker een kijkje in onze webshop, waar we een assortiment aanbieden van verschillende koekuitstekers en stempels. We streven ernaar om ons assortiment regelmatig uit te breiden, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken!

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat er achter de schermen gebeurt! Ontdek als eerste ons nieuwste assortiment en blijf op de hoogte van aanbiedingen en speciale updates. We delen graag onze reis met jou!

Scroll naar boven