Gratis verzenden vanaf € 75.-

Ophalen of verzenden

5 -7 dagen verwerkingstijd

Maattabel gids:
het juist begrijpen van
onze koekuitsteker afmetingen!

Welkom bij onze blog over koekuitsteker afmetingen! Ontdek in deze gids alles wat je moet weten over het begrijpen van de maten van onze koekuitstekers en stempels. Of je nu een doorgewinterde bakker bent of net begint, deze maattabel biedt essentiële informatie om ervoor te zorgen dat je perfecte koekjes kunt bakken met onze prachtige vormen.

Onze maatvoering

Bij Smoofty hanteren we vijf verschillende maten voor onze koekuitstekers en stempels, namelijk XS, S, M, L en XL. Deze maten komen overeen met respectievelijk ongeveer 2,5 cm, 5 cm, 7,5 cm, 10 cm en 12,5 cm in de hoogte. In een set blijven de uitstekers proportioneel op elkaar afgestemd. Het is belangrijk te benadrukken dat dit kan leiden tot variaties in de daadwerkelijke afmetingen. Meer informatie hierover vind je hieronder.

De maat van de koekuitsteker staat altijd duidelijk vermeld aan de zijkant van de koekuitsteker, zoals geïllustreerd in de afbeelding.

Op de foto zie je een detail van onze koekuitstekers. Op elke uitsteker staat de naam (behalve op maat XS) en de grootte vermeld.
Op deze foto zie je twee stempels: links een meisje met twee dotjes en een grote bril, en rechts een jongen met een karakteristieke grote kuif.

Deze aanpak zorgt voor een mooie gebruikerservaring bij het combineren van diverse uitstekers en stempels. We bekijken het eens met een voorbeeld. Hiernaast zie je op de afbeelding twee uitstekers: ‘het jongetje’ (links) en ‘het meisje’ (rechts), beide met maat M. Op de afbeelding is duidelijk te zien dat het meisje groter is dan het jongetje, met name door de toevoeging van twee dotjes in haar haar. ‘Het jongetje’ is breder dan ‘het meisje’, dankzij zijn karakteristieke kuif. Ondanks deze uiterlijke verschillen en daardoor verschillende afmetingen, hebben ze beiden een gelijkwaardig gezicht en lichaam qua grootte. Dit wordt duidelijk geïllustreerd bij de stempel, waar de handjes, ogen, mond, neus,… bij zowel ‘het jongetje’ als ‘het meisje’ identiek van formaat zijn. Beide uitstekers passen verhoudingsgewijs exact bij elkaar. Voor elke uitsteker vind je een gedetailleerde maattabel met de exacte afmetingen en een PDF met de uitsteker op ware grootte. (zie verder)

Hieronder verduidelijken we het voorbeeld met concrete schetsen en exacte afmetingen. Beide uitstekers hebben de maat M. ‘Het jongetje’ meet 7,50 cm in hoogte en 7,44 cm in breedte (vanwege de kuif). Aan de andere kant heeft ‘het meisje’ afmetingen van 8,04 cm in hoogte (vanwege de twee dotjes) en 6,28 cm in breedte.

Maattabel

Een voorbeeld van de maattabel voor ‘het jongetje’.
Op de afbeelding zie je een voorbeeld van onze maattabel voor de koekuitstekers. Op dit voorbeeld zie je het meisje, waarbij de exacte koekuitstekers afmetingen worden weergegeven.

Bovenstaand vind je de voorbeelden van de maattabel voor ‘het jongetje’ en ‘het meisje’. Deze gedetailleerde maattabel is toegevoegd aan elke uitsteker, met als doel je een nauwkeurige leidraad te bieden voor de afmetingen van onze uitstekers. Door deze tabellen te raadplegen, ben je in staat om moeiteloos de exacte grootte van de uitstekers te bepalen.

Is het moeilijk om de maten visueel voor te stellen? Naast de maattabel hebben we een PDF waarin de koekuitsteker in elke maat op ware grootte wordt weergegeven. Bij het maken van je keuze kun je de PDF op ware grootte afdrukken of op je computer op 100% bekijken. Dit geeft je visueel meer duidelijkheid bij het samenstellen van je set.

Onthoud: het is normaal om verschillende maten van verschillende koekuitstekers met elkaar te combineren zodat je de ideale set voor jou kunt samenstellen. 

Voorbeeld

Laten we samen een set maken voor koekjes in het thema ruimte. Na het rondkijken op de site heb ik drie uitstekers op het oog: een astronaut, een raket en een jongen met een astronautenhelm op. Ik wil een set maken met koekjes van ongeveer 10 cm groot, dus neem ik koekuitstekers in maat L.

Op de illustratie zie je 3 uitstekers in maat L.

Hierboven combineren we de uitstekers in maat L en zetten we ze op ware grootte naast elkaar om een goed beeld van de set te krijgen. Wat ons opvalt, is dat de koekuitsteker van de jongen met de astronautenhelm veel te groot aanvoelt in deze set. Dit komt omdat deze uitsteker ook veel breder is in vergelijking met de andere uitstekers.

Op de illustratie zie je 2 uitstekers in maat L en een uitsteker in maat M.

Hierboven veranderen we de maat van de jongen met de astronautenhelm naar een maat kleiner, dus naar maat M. We blijven de koekuitstekers op ware grootte zetten om een goed beeld te krijgen. Wat we nu zien, is dat de uitsteker veel beter bij de set past. Ze hebben dan wel niet allemaal dezelfde grootte, maar voelen evenwichtiger aan ten opzichte van elkaar.

Onze conclusie is dat je niet alle uitstekers dezelfde maat moet nemen. Om je keuze makkelijker te maken, raden we je aan om de verschillende koekuitstekers naast elkaar af te beelden. Zo kun je zelf zien wat het resultaat zal zijn wanneer je sommige uitstekers met elkaar combineert.

Heb je na het lezen van onze blog zin gekregen om onze koekuitstekers en stempels te bekijken? Neem zeker een kijkje in onze webshop, waar we een assortiment aanbieden van verschillende koekuitstekers en stempels. We streven ernaar om ons assortiment regelmatig uit te breiden, dus er is altijd iets nieuws te ontdekken!

Volg ons op sociale media en blijf op de hoogte van alles wat er achter de schermen gebeurt! Ontdek als eerste ons nieuwste assortiment en blijf op de hoogte van aanbiedingen en speciale updates. We delen graag onze reis met jou!

Scroll naar boven